Hidup 'di dalam' tanpa 'tanpa wayar'

Assalamualaikum w.b.t

uwaaaaaa....
MyEm0.Com
(nangis smpi kuar air hidung)
wifi skul rosak....
seminggu dalam tu xdapat online....
tak tahu bila dapat baiki...
alahai...
buhsan, sdey
sume ada..
klu line tepon dpt kat dalam tu xpe jg...
MyEm0.Com
errrrrrr.............

di takdirkan juga..
tapak kaki kena sengat lebah...huhu
bengkak jg la...
ada sarang lebah kat papan luar umah tu....
cmna nak buang dia ye?
kena bakar ke??
MyEm0.Com
(hati pun terbakar jg ni...asyik dibuli binatang2 dalam ni)



ummm....
ritu ada g melawat wife sorang staff ni...
(kira jiran la)
baru dapat baby...
baby boy...
besar & sihat baby dia...
baru sebulan setengah...tp da mcm berbulanbulan lak rupa dia...hehe
dia kuat minum susu...xpe..asal dia sihat kan..hehe
MyEm0.Com

Ben namanya...tp bukan Ben10 ok? hehe

bagus Ben ni..tak nangis pun kat ats riba 'akak' tu..hehe

lepas da puas main2 dgn Ben....
g jenguk belakang umah diorg...
ada banyak sayursayuran...
tak la banyak sgt...
tp banyak la jg...
hehe



ada kangkung.....
minta tlg budak kutip tuk cikgu...
(bgs budak2 sini..rajin tlg cikgu)
makan kangkung pun jadila......
nak kuar beli sayur2 len..kena stat enjin perahu la plak...huhu


ada cili
purple ni...
haaa....
mst tak penah tgk kan...
sy pun 1st time tgk cili purple ni...
tp klu amek benih nak tanam kat umah...
dia takkan jd
purple da...
dia jd
biru lak...hehe
tipu ja...
MyEm0.Com

cili
hijau besar ni pun ada...
bule tahan la pedas dia...


ni lak pemandangan di belakang umah diorg...
ni kira air besar...
klu naik perahu enjin 30
(btui dak ntah)
insyaAllah cepat la smpi...
klu air skit...
smpi nmpk banyk jeram n batu2 tu...
dua hari baru smpi...
hehe...
(lawak ja)

itula yg dapat aku wat dalam tu tuk mengubat kesunyian takda tenet..huhu
cepatla bule guna balik.....cepatla....
MyEm0.Com

Ni kat luar bule la guna broadband...
hanya ada mlm ni n esok sekejap ja...
pastu kena masuk dalam da...

klu tak mau masuk bule dak....
(tp nati budak rindu aku lak...apppuuu..perasan!)

MyEm0.Com
11 Responses
  1. Bersabar la dengan ujian yang menimpa. Allah ingin menguji kesabaran anda. Wah...tembamnye budak tu! Suka la ngn gmbr anda meriba budak tu...gaya seorg ibu... =) Tertarik juga dengan cabai kaler purple tu...tak penah tgok sblum ni...Cian tak dpt tenet kt sana...So,nmpk gayanya kena la manfaatkan masa sepenuhnya utk mlm ni n esok...hehe! Selamat ber'amal... =)


  2. Lupa nk bgtau tentang lebah tu...Layur dengan asap...Atau paling simple, beli je ridset n sembur... =)


  3. ainko Says:

    pos kan lada ungu tuh ke jengka..hehe


  4. shyna Says:

    FP~
    nak mahu la guna 'anda2'....guna pekataan len =p
    yup..kena manfaatkan masa mlm ni ok? jgn ke manamana...
    yeke...nati sy beli ridsect...5 botol..hehe

    ainko~
    nak ke?nati smpi kt jengka da jadi sambal belacan..hehe


  5. shyna Says:
    This comment has been removed by the author.

  6. diba Says:

    aha..nak jd name ben 10 kne pkai bju ben 10 dlu la;)


  7. cikTi Says:

    KENA SENGAT??


    TEBUAN APE TU..
    KALU TEBUAN TANAH MMG BAHAYA..,.,


  8. shyna Says:

    lebah cikti..
    lebah kayu kot..hehe


  9. amalhaj Says:

    assalamualaikum cikgu!
    nun disana beribu batu, kau tinggalkan aku yang penuh rindu, hanya satu yang aku tahu,jangan kau melupakan aku............

    sememang mike ade ler seorg guru yg sejati.....


  10. sal Says:

    salam.Ujian kesabaran...bersabarlah..cantiknya foto..


  11. Dewi Aja Says:

    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)